keskiviikko 21. elokuuta 2013

Voihan vihoitteleva lonkka

Eilen piti olla ensimmäinen tiistaitunti, mutta toisen lonkan kanssa on nyt pieni ongelma, joten katsoin parhaaksi jättää sen väliin.

Siinä missä olen saanut oikeaa lonkkaa avattua ihan huimasti venyttelyllä, on vasemman kanssa tullut suorastaan takapakkia. Ehkä olen yrittänyt avata sitä, jo alunperinkin huomattavasti jäykempää, turhan kovakouraisesti ja se on nyt ottanut siitä itseensä niin että jopa risti-istunta tuntuu aika pahalta. Maanantain tunnilla se ei oikeastaan vaivannut, mutta tuntuu ettei sitä parane venytellä nyt yhtään. Kipulääkettä ja mobilisointia sellaisella liikkeellä, joka ei tunnu pahalta nyt aluksi ja toivottavasti se toipuu sillä.

Yritin miettiä, onko lonkan ongelman takana jotain muuta, vai voiko ne oikeasti olla luonnostaan noin eri paria. Muistin (tai no, enpä sitä ole missään vaiheessa unohatnut, mutta tuli nyt mieleen että voisi olla yhteydessä tähän), että n. 10 vuotta sitten kaaduin hevosen kanssa, siis jäin kaatuvan hevosen alle, ja nimenomaan tämä vasen jalka sai suurimman osan siitä hevosen painosta päälleen. Mitään ei mennyt rikki, mutta jalka (lähinnä reidestä) näytti kyllä jonkin aikaa kuin katujyrän alle jääneeltä. On täysin mahdollista, että lonkan/nivusen alueelle on tästä jäänyt jonkinlainen arpeuma lihaksiin. Normaalielämässä tapaturma ei ole muistuttanut itsestään, hevosen selkäänkin nousin samantien uudelleen (tai minut nostettiin ja laitettiin ratsastamaan rata loppuun) eikä siinäkään tästä ole ollut haittaa. Tosin viimeisestä ratsastuskerrasta on jokunen vuosi aikaa, sittemmin koiraharrastus vei niin vahvasti mukanaan, ettei aikaa ja muita resursseja oikein enää siihen lajiin riittänyt.

No, nyt pitää toivoa, että lonkka toipuu tästä venyttelyshokista ja pystyn ensi viikolla menemään useammalle tunnille. Aikuisopiston baletti alkaakin vasta muutaman viikon kuluttua, joten kroppa toivottavasti ehtii sopeutua tiheämpään treenaamiseen. Onneksi olen nyt lomalla ja vapaalla syyskuun puoliväliin asti, ei tarvitse tähän päälle vielä töissäkin rehkiä.

Ps. Eksyin taas Dance Directin sivuille. Oikeasti, mulle pitää laittaa sinne joku esto kohta...

4 kommenttia:

 1. Voi ei, toivottavasti lonkkasi tokenee pian. Tänään oli ilmoittautuminen kansalaisopiston aikuisbalettiin ja minä pääsin mukaan. Jippii. Parin viikon päästä alkaa siis uusi harrastus. Onpa jännää!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, sitä toivon itsekin.

  Mahtavaa, että pääsit mukaan! Onnea uuteen harrastukseen, toivottavasti siellä on hyvä ja kannustava opettaja :).

  VastaaPoista
 3. Oijoi, onpa kurja kuulla:( Nyt malttia ja varovaisuutta! Tuolla mainitsemallasi onnettomuudella voi hyvinkin olla taustavaikutuksia ja jos olet nyt kovin innokkaasti työstänyt lonkkaasi, se on voinut olla liikaa. Kuulostaa harmittavasti otolliselta bursiitti-maaperältä, joten nyt kunnon lepoa lonkalle ja ensi viikolla voit arvioida tilannetta uudelleen. Jos ei asetu levolla ja balettitunti tuntuu ärsyttävän sitä entisestään, niin kannattaa käydä lääkärissä - itselleni iski bursiitti kymmenen vuotta sitten todella intensiivisen treenijakson alussa, ja sitä sain sitten parannella kuukausitolkulla (pelkkä ajatuskin sattuu yhä lonkkaan!), joten kannattaa höllätä heti ja ajoissa, niin säästyy turhalta harmilta ja mielipahalta. Toivotaan, että menee nopeasti ohi!

  Ja Pompulalle antoisia balettitunteja! :)

  VastaaPoista
 4. Bursiitti tuli itsellenikin mieleen, vaikkei sellaisesta olekaan aiempaa kokemusta. Mutta nyt luin tarkemmin lonkan alueen bursiitista, eikä oireet kuitenkaan täsmää. Mulla kipukohta on enemmän etuosassa, kuvien mukaan bursiitti tulee ulkoeunan korkeimmalle kohdalle. Lisäksi portaat tai kavely ei aiheuta kipua, ainoastaan se ulospäin venyttely. No, olen nyt ollut todella varovainen sen kanssa, mutta edelleenkään sitä ei kärsi yhtään venyttää. Olen sitten tyytynyt tekemään vain muita venytyksiä, vaikka tietenkin tuo olisi se tärkein venytys, hmph.

  VastaaPoista