maanantai 5. elokuuta 2013

Uutta blogia testaamassa


Blogissa tulen käsittelemään 30 ja risat naisen löytöretkeä sisäiseen balleriinansa. Takana on muutama vuosi balettitunteja lapsena, jopa kärkitossuilla, mutta sen jälkeen muut lajit veivät mukanaan yli 20 vuodeksi. Sitä en tiedä, mistä yhtäkkiä keksin kaivata takaisin tanssin pariin, mutta yhtäkaikki, ensimmäinen aikuisbalettitunti on edessä viikon päästä Helsingin tanssiopistolla.
Aikuisena baletin aloittanut kaverini sanoi, että kyllä se baletti sieltä kehosta löytyy uudelleen, mutta toistaiseksi olen löytänyt vain sisäisen rautakangen. Kaikki lihakset kiristävät ja pistävät pientäkin venytystä vastaan. Tavoitteenani onkin nyt venytellä joka ilta ja ottaa se osaksi tätä uutta elämää muutenkin. Ehkäpä kokeilla myös pilatesta tai jotain muuta liikkuvuutta lisäävää lajia. Mitään luontaista notkeutta minusta ei löydy. Sen sijaan rytmin- ja musiikin tajua, kohtalaista tasapainoa sekä suuri annos sisua minusta löytyy. En kuvittele, että minusta tulisi koskaan blogin nimeen viitaten primaballeriinaa, mutta joku häivähdys siitä olisi mukava löytää.

Puuteriunelmieni ballerina ei ole eteerinen keijukainen, vaan vahvuutta ja sitkeyttä huokuva tasapainoinen tanssija.

6 kommenttia:

 1. Lapsena olisin kovasti halunnut balettiin, mutta vanhempani eivät ajatukselle lämmenneet. Nyt halu balettitunneille palasi kun näin kansalaisopiston tarjoavan aikuisbalettia. Ensin ajattelin, että voisihan sitä miettiä josko ilmoittautuisi ja nyt olen peloissani jos en pääsekkään kurssille. Voisin kuvitella, että kurssi on suosittu ja, että paikat menevät hetkessä. Toisaalta pelottaa se, että jos pääsenkin mukaan. Rakastan tanssia, mutta ainoat kokemukset tanssista on lähinnä koulun liikuntatunneilta. Eikä kunto muutenkaan ole ihan parhaasta päästä. Jaiks. Keskiviikkona on totuuden hetki!

  VastaaPoista
 2. Pääkaupunkiseudun työväenopistojen kurssien ilmoittautumiset oli nyt keskiviikkona ja täällä aikuisbaletin alkeet1 oli täynnä alle puolessa tunnissa, alkeet2:lla oli siinä vaiheeessa vielä 15 paikkaa jäljellä. Eli nopea tosiaan kannattaa olla! Itse ilmlittauduin tuolle jälkimmäiselle, sillä olen nyt menossa kahdelle alkeistunnille viikossa tuonne tanssiopistolle, joten ajattelin että saatan pärjätä myös hieman pidemmällä olevassa ryhmässä. Eli syksyn lukujärjestykseni sisältää kolmet treenit viikossa!
  Toivottavasti pääset ryhmään :).

  VastaaPoista
 3. Onnea, Rixu, uudelle blogillesi ja nautinnollisia hetkiä balettiharrastuksen parissa! Siitä se lähtee, ja onneksi baletti on niin paljon muutakin kuin pelkkää venyvyyttä :) Kyllä se vartalon liikkuvuus ja notkeus siitä pikku hiljaa lisääntyy, joten ei kannata kantaa liikaa huolta moisesta. Pienin askelin tulet huomaamaan, että oletkin edistynyt pitkin harppauksin ja oppinut vartalon kokonaisvaltaista käyttöä, eikä se venyvyys enää tunnu itsetarkoitukselta. Mainitsemasi musikaalisuus ja rytminen tulkinta, tilan ja liikkeiden hahmottaminen sekä liikkeiden erilaisen dynamiikan löytyminen ovat usein palkitsevampia ominaisuuksia sekä tanssijalle/harrastajalle itselleen että häntä seuraavalle opettajalle tai yleisölle! Iloa ja oppimisen riemua harrastukseesi!

  Ja toivottavasti Pompulakin mahtuu ja uskaltautuu kokeilemaan sitä aikuisbaletin kurssia, rohkeutta vain!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Hanna kannustavasta kommentistasi :). Kävinkin heti vastavierailulla blogissasi ja tulen ehdottomasti kuulumaan lukijakuntaasi.

  Mukavaa, että tähänkin blogiin on löytynyt lukijoita, lupaankin siis ahkerasti päivittää fiiliksiä edistymisistä ja hankaluuksista.

  VastaaPoista
 5. Eipä kestä, Rixu :) Innolla odotan, kuinka vahvasti baletti viekään sinut mukanansa!

  Ja kiva, että löysit blogini, tervetuloa lukijaksi!

  VastaaPoista
 6. Aijon olla keskiviikkona valmiina ja sormet vikkelinä heti kun ilmoittautuminen kansalaisopistoon alkaa. Tulen sitten kertomaan kuinka kävi.

  VastaaPoista