torstai 29. elokuuta 2013

Oi ihana baletti!

(Kuten lapsuuteni lempikirja Oi Ihana Panama!)

Maanantain balettitunnin jälkeen hymyilin kuin Naantalin aurinko ja hihkuin miehelleni: "Se oli ihanaa! Olin ihan surkea, mutta se oli silti ihanaa!"
Montakin syytä tähän riemuun oli edellisen tunnin ristiriitaisten tunteiden jälkeen. Ensinnäkin meitä oli tunnilla huomattavasti vähemmän ja saliin oli tuotu ylimääräisiä tankoja, joten tilaa oli enemmän ja tangolle pääsin sellaiseen paikkaan, josta näin hyvin peiliin.
Toiseksi, siitä huolimatta että olin venytellyt selvästi vähemmän viime viikolla ja muutenkin ottanut rauhallisemmin lonkkaa säästellessäni, olin jälleen edellistä kertaa venyvämpi. Tai ainakaan mitään takapakkia ei ollut tullut. Lisäksi säästyin edellisellä tunnilla vaivanneilta jalkapohjan suonenvedoilta, nilkkoja ja jalkapohjia olenkin kyllä yrittänyt kovasti venytellä, pyöritellä ja aktivoida.
Löysin myös sisäisen korsettini heti alkutunnista, yritin koko ajan tiedostaa takapuolen ja vatsan olemassaolon, eikä mitään kovin pahoja repsahduksia tullut.
Tangolla tehtiin pidempi harjoitussarja kuin aiemmin ja jossain vaiheessa jouduin melkein nipistämään itseäni, että keskityhän nyt tekemään äläkä vain unohdu fiilistelemään musiikkia ja sitä balettitunnilla olemisen ihanuutta.

Aukikiertoni on tosiaan surkea eikä yksinkertaisetkaan liikesarjat ole helppoja, mutta lohduttavaa on se, että ne oikeasti ovat ihan tuttuja sieltä lapsuudesta. Käsien perusasentoja tehtiin musiikkiin keskilattialla ja ne taas tuntuivat helpoilta. Askelsarjat diagonaalilla menivät selvästi paremmin kuin viimeksi. Siis sain niistä taas sen ensimmäisen kerran onnistumistunteen.

Suorastaan nautin siitä balettitreenin rääkistä jaloille ja keskikropalle! Työni kuormittaa ylävartaloa ja käsiä, joten tämä on ihanaa vastapainoa sille. Yhdessä vaiheessa elämää kävin paljon aerobic- ja pump-tunneilla, mutta huomaan nyt, että tämä sopii minun kropalleni paljon paremmin. Miksi oi miksi en ole tajunnut tätä tanssimisen mahdollisuutta aikaisemmin?!

Lonkka ei vaivannut tunnilla ollenkaan,  ainoastaan venyttelyissä jouduin hieman säästelemään siltä puolelta. Varmuuden vuoksi jätin kuitenkin taas tiistain treenit väliin, jotta se ei ärtyisikään enempää, mutta suunnittelen meneväni lauantaina korvaavalle tunnille.

Dance Direct myöskin ilahdutti maanantaitani, sillä toinen tilaamani varustesetti saapui!  Plumen ja Blochin burgundyn väriset leotardit, joista ensin mainitusta tuli heti suosikkini ja toinen on sama kuin aiemmin tilaamani navyn värinen, tämänhetkinen kakkossuosikkimallini; mustat caprit kotitreeneihin, joogaan yms.; mustat pitkät neulotut lämppärihousut ( nämä oli pakko tilata, koska ne maksoi jossain supertarjouksessa alle 10 €!!); vaaleanpunainen neulottu hihatin, jota tuskin kehtaan treeneihin laittaa (siellä lähes kaikki muut on topeissa ja mustissa legginsseissä), mutta pitäähän nyt balleriinalla pinkkiä olla... ja lopuksi vielä muuhun treenikäyttöön väljä turkoosinvärinen toppi. Nyt ei varmaan sitten hetkeen tarvitsekaan mitään hankkia! Tykästyin kyllä kovasti tuohon viininpunaiseen ja se käy hyvin yksiin vaaleanpunaisten ja harmaiden asusteiden kanssa.

Ps. Akateemisessa kirjakaupassa käteen sattui Mary Helen Bowersin "Ballet Beautyful"-treeenikirja. Onko kukaan lukenut tai tehnyt kotitreeniä sen mukaan?

3 kommenttia:

 1. Rixu, kiva kuulla hyvistä fiiliksistä - ja hyvä, että lonkkakin ymmärtää olla vihoittelematta!

  Ei muuta kun hihatin päälle, antaa muiden treenata mustissaan ;)

  Jäin surffailemaan nettiin tuon Ballet Beautifulin tiimoilta, kun en siitä mitään tiennyt. Aika paljon löytyi dvd-pätkiä ja itse metodin mainontaa, joten jos noihin jaksaisi perehtyä, niin sen perusteella voisi tietty arvioida kuinka järkevä/tehokas/mielekäs tuo treenikirja olisi itselleen. Harmi, etten osaa sen enempää sanoa. Oliko kirja miten kallis?

  Treeni-iloa ja aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna jälleen kommentista :). Ehkäpä uskaltaudun joku kerta laittamaan hihattimenkin balettitunnille. Tuntuu, että loistan sieltä rivistä jo nyt vaaleissa trikoissani. Satun olemaan sellainen, että tykkään pukeutua aina lajinmukaisesti ja sitten tuntuu hassulta olla ainoa, jolla on just ne balettitrikoot ja leotard. No on siellä muutamalla pitkähihainen balettipuku (ja ne mustat trikoot ;)), eli ehkä jotkut aikuiset naiset on vain arempia olemaan niukemmissa asusteissa.

   Kirja oli muistaakseni n. 30 €. Ei siis niin kallis, etteikö siihen voisi investoida.
   Auringonpaistetta sinunkin viikonloppuusi :)

   Poista
 2. Täälläkin on tuota varustehankintaa käynnissä. Tuolta Dance Directiltä löytyi vaikka mitä mukavaa, pitänee sinne laittaus tilaus menemään. :D

  VastaaPoista