sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Tanssien lauantaihin ja lomalle

Kävin tekemässä kolmen päivän pikaviisitin töissä kahden lomapätkän välillä ja uusien vapaiden alkua päätin juhlistaa balettitunnilla. Tällä kertaa paikkana oli Taiteiden talo Hakaniemen ja Sörnäisten välimaastossa. Saleja ja siispä myös treenaajia menossa ja tulossa oli paljon enemmän kuin vakiopaikassani Olympiastadionilla.  Löysin kuitenkin onneksi helposti pukuhuoneet ja oikean salin. Samoissa tiloissa treenaa muuten myös balettioppilaitos ;).

Tunti aloitettiin hyvin eri tavalla, kuin oma vakiotuntini. Perinteisten venyttelyjen sijaan tehtiinkin syvien lihasten aktivointia mm. hengityksen avulla, pysymällä minuutin punnerrusasennossa ja tekemällä aukikkertoa tehostavaa liikettä kylkimakuussa musiikin tahtiin. Myös jalkateriä ja nilkkoja jumpattiin ja haettiin tuntumaa päkiöille ja varpaiden kärkiin. Ihan mukavaa ja tehokasta vaihtelua, vaikka itse tarvitsenkin myös niitä venyttelyjä.

Keskilattialla jatkettiin hetki kuivaharjoitteluna seuraavaa tankosarjaa. Hyvä muutos tavalliseen suoraan aukikiertoon ja ykkösasentoon siirtymiseen oli se, että ensin aloitettiin kuudennesta asennosta (vaikka se tuntuikin hieman hassulta alkuun) ja aktiivisesti ajateltiin lonkkiin aukikierto, vaikka jalkaterät pysyivät kuudennessa. Siitä olikin huomattavasti helpompi avata jalat ensimmäiseen asentoon.
Samat harjoitukset tehtiin siis myös tangolla. Hieman helpommat sarjat, kuin mitä ollaan tehty omalla tunnillani ja olisin pitänyt hieman pidemmästä tankoharjoituksesta (koska, kuten todettu, rakastan tankotyöskentelyä), mutta kuitenkin hyvät ja tehokkaat. Olin koko ajan tarkkana vartalon oikeasta kannatuksesta ja mielestäni sainkin hyvän tuntuman korsettiini. Myös peilikuvan ryhtiin olin pääasiassa tyytyväinen, eli sain pidettyä vatsan ja pepun paketissa.

Takaisin keskilattialle, jossa tehtiin diagonaalilla triplettiä "yksi matala, kaksi korkeaa" neljä kertaa ja viides ympäri, kaksi sarjaa per suunta. Eka kerta meni tosi hyvin. Sitten rupesin miettimään nilkkojen ojennusta ja sekosin askeleissa täysin. No, loppua kohti sain sitten vielä parannettua vähän. Sitten jatkettiin chasséilla, jotka on tuttuja omalta tunnilta, mutta nämä tehtiin helpommin ilman välihyppyä ja jalan vaihtoa. Vaikeaa oli saada johtava jalka liukumaan lattialla, joten tuntui kauhean kömpelöltä. Lopuksi vielä grand jeté joka toisella askeleella. Kaikissa diagonaalisaorjoissa pidettiin muuten käsiä vyötäröllä, mikä tuntui vähän hassulta, vaikka ymmärränkin sen tarkoituksen pitää keskivartalo aktiivisena ja helpommin kotrollissa.

Loppuksi koottiin tunnin anti rintamasuunnassa peiliin päin tehdyssä adagiossa, jossa mukana myös käsien perusasentoja, ja ihan loppuun vielä venyttelyt sekä révérence.

Mukava tunnin kaiken kaikkiaan ja kiva tehdä välillä eri tavalla. Pidin siitä, että liikkeitä käytiin läpi monessa kohtaa lihasfysiologisesta näkökulmasta, mutta sitten taas toisaalta tunti oli normaalituntiani kevyempi vaikka oli vartin pidempi. Aion kyllä ehdottomasti käydä tällä tunnilla toistekin, kunhan vain lauantain työvuorot antavat periksi. Ensi viikolle suunnittelen joka tapauksessa useampaa tuntia, sillä haluan ehdottomasti käydä testaamassa ainakin yhden aamutunnin. Oi voi, tämä on niin koukuttavaa! :)

2 kommenttia:

  1. Mulla on nyt ensimmäinen tunti takana. Voi kuinka kivaa se oli. Ja vaikeaa! Unohtuu tehokkaasti kaikki huolet tunnin ajaksi.

    VastaaPoista
  2. Hienoa Pompula! Paljon iloa myös tuleville tunneille :). Voin kertoa, että koukkuun jää ;)

    VastaaPoista