perjantai 6. syyskuuta 2013

Yhdet treenit ja monta hyvää aietta

Maanantaina oli taas vakio balettituntini vuoro. Siitä on tullut jo muutamassa viikossa ihana rutiini. Kiiruhdan stadionin mäen ylös tornin ovelle ja pujahdan pika pikaa pukuhuoneeseen vaihtamaan vaatteet. Aina yhtä turhalla kiireellä, sillä edellisen tunnin loppua saa joka kerta kuitenkin vähän odottaa.

Tunti alkaa samalla venyttelysarjalla lattialla istuen: ensin jalkapohjat vastakkain selkä pyöreänä pää kohti jalkateriä. Siitä ojennetaan jalat suoraksi ja kädet ylös ja taivutetaan uudelleen eteen kädet pitkinä kohti varpaita. Seuraavaksi avataan jalat mahdollisimman auki, samoin kädet auki sivuille ja taivutetaan kylkeä kohti reittä ja korvaa kohti polvea, ensin vasemmalle ja sitten oikealle, jonka jälkeen aloitetaan koko sarja alusta ja toistetaan yhteensä neljä kertaa. Koko ajan nilkat ojennettuina. Tämän jälkeen makuulle vatsalle niin, että kämmenet lattialla pään edessä molemmin puolin ja siitä nostetaan yläkroppa lattiasta irti ja takaisin alas muutamaan kertaan, siihen perään vastavenytys polvien päällä istuma-asennossa venytetään käsiä mahdollisimman eteen ja peppua mahdollisimman taakse selkä pyöreänä. Sitten seuraa sarja venytyksiä, joissa ensin on toinen jalka edessä 90º koukussa ja toinen jalka koukussa takana, venytys poikittan etummaisen jalan yli, sitten etummainen jalka suorana, venytys suoraan eteenpäin ja lopuksi vielä etummainen jalka koukussa ja takimmainen suorana taaksepäin, selkä suorana ja sormenpäät lattiassa. Nämä molemmille puolille.

Tankosarjana jatkettiin myös samoja vanhoja tuttuja: ensimmäisestä asennosta demi pliét, relevét, tendut sivulle, eteen ja taakse, rond de jambe puoliympyränä sekä edestä taakse että takaa eteen, osa näistä myös toisesta asennosta. Uutena asiana tuli frappé ja se, että osa liikkeitä tehtiin vain yksi käsi tangolla. Mukaan otettiin myös käsien perusasentoja. Todennäköisesti jotain tästä jäi vielä puuttumaan.

Keskilattialla tehtiin tuttuja chasséita ja polkka-askeleita, osin myös hieman uusin koreografioin. Tutut grande jetét ja uutena tuli pikkuhypyt ensimmäisessä ja toisessa asennossa. Nämä eivät sujuneet erityisen hyvin, koska en saa aukikiertoa pysymään hypyn aikana. Näitä pitäisi mielestäni valmistella jotenkin turvallisemmin, sillä itselläni ei ainakaan vielä riitä alakropan hallinta puhtaisiin hyppyihin. Ja polvethan siinä on sitten tulilinjalla.

Tunnin loppuun otettiin vielä imitaatio-improvisaatio -sessio, josta en kyllä itse tykännyt yhtään, mutta menköön se oman rajoittuneisuuteni piikkiin.

Tunnin jälkeen huomasi kyllä, että hhyppyjä oli tehty aiempaa enemmän,  sillä lonkka hieman ilmoitteli itsestään.

Tiistaille olin suunnitellut aamutuntia, mutta en sitten saanut itseäni ajoissa koirien kanssa lenkille. Myös muita treeniaktiviteetteja olin viikolle suunnitellut, mutta yksittäisiä pieniä venyttelyjä ja pitkiä kävelylenkkejä lukuunottamatta en ole tehnyt mitään...

Huomenna menen kuitenkin taas lauantaitunnille ja ensi viikolla menen sinne tiistain aamutunnille!

Ps. Tilasin kotiharjoittelun tueksi ohjevihkoset täältä: http://koti.mbnet.fi/lowcarb/liikunta/baletti.html
Vaikuttaa todella hyvältä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti